Пішоходи та велосипедисти: патрульні знову у рейдах

1843

 

Велодоріжка – для пішоходів та пішохідна зона – для велосипедистів, і не навпаки. Принаймні, у цьому переконані чимало містян. Аби довести протилежне, патрульні Хмельницького провели профілактичний рейд. На велодоріжці, що поблизу набережної, спілкувалися з недобросовісними пішоходами, на Проскурівській стометрівці – з велосипедистами. 

Доріжка справа, де так впевнено чимчикують пішоходи, насправді для велосипедистів. На міській набережній велодоріжка з’явилася не так давно. Звісно, дорожні знаки є, втім, люди таки порушують.

Всі, як один або не знають, або не помітили знак, або ж треба кудись повернути. Можливо, й справді, втім, є аргументи набагато вагоміші.

По суті, такі порушення – не смертельні, втім штраф заплатити прийдеться. Щоправда, дещо пізніше, коли у парку Чекмана з’явиться велопатруль, нині – роз’яснювальна робота.

Якщо на велодоріжці не поважають велосипедистів, то на Проскурівській стометрівці – пішоходів. Власне, це пішохідна зона, яка, аж ніяк не розрахована на велосипедистів – для відпочинку, сімейної прогулянки – так, втім не для руху на ровері.

До взаємної поваги і одних, і інших закликає поліція. Вкотре патрульні нагадують, велодоріжка – для велосипедистів та пішохідна зона – для пішоходів, а не навпаки.

" " " "