Після послаблення карантинних обмежень повноцінно стартує призовна кампанія

1148

Після послаблення карантинних обмежень повноцінно стартує призовна кампанія. Згідно плану, новобранці повинні були почати поповнювати військові ряди ще у квітні, однак через коронавірус звичні строки змінено. Крім традиційних медичних комісій майбутні вояки пройдуть ще й тестування на COVID-19.

Повне медичне обстеження, тестування на коронавірус і лишепісляцього- армійські лави. На Хмельниччині стартує призовна кампанія. Її терміни змістилися з весни, на початок літа. Причина – карантин. Цього річ на строкову службу відправлять 630 мешканців Хмельницької області. З них 365 служитимуть у Збройних силах, решта 265 у національній гвардії, службі спеціального транспорту та у лавах прикордонників.

Нині на обліку у військових комісаріатах області є близько 19-ти тисяч осіб. Продовжують діяти і санкції проти ухилянтів. Медичні комісії працюватимуть, дотримуючись карантинних обмежень. Після проведення обстежень лікарі визначать придатність, чи навпаки, до армійської служби кожного призовника. Нагадаємо, кличуть до арміїчоловіків віком від 18 до 27 років, котрі не мають проблем зі здоров’ям та відстрочок.

Визначатимуть наявність коронавірусної інфекції у призовників за допомогою ІФА-тестів. За словами військового комісара Костянтина Радченка, нині їх достатньо аби забезпечити проведення призовної кампанії в області.

Новобранці проходитимуть службу у частинах, що розташовані на всій території України, за виключенням зони проведення операції об’єднаних сил. Однак спочатку усі 630 чоловіків будуть направлені до навчальних центрів, де пройдуть належну військову підготовку.

" " " "