Півсотні жіночих портретів.

1136

Півсотні жіночих портретів. Напередодні у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрилася виставка «Світ жіночого портрету». Презентувала свою найкращу добірку світлин Валентина Опольська. Створювала колекцію художниця майже двадцять років. За цей час щось додавалось, а щось прибиралось. Та тема жіночої краси залишилась актуальною.

Одеситка Валентина Опольська привезла до Хмельницького фотовиставку «Світ жіночого портрету». Її роботи отримали визнання на міжнародному рівні. За двадцять років існування даного фотопроекту світлини виставлялися на різноманітних виставках понад 150 разів. Частина робіт отримала чималу кількість дипломів та медалей.

Через жіночі обличчя авторка розповідає історію краси та неповторності. Працює фотохудожниця у різноманітних жанрах – від пейзажу до спорту. Та найбільше любить знімати жанр психологічного портрету.  До його створення підходить виважено. Для майбутніх моделей, яких зустрічає випадково, проводить співбесіду. Після неї остаточно визначається із образом.

Головний акцент кожної світлини – емоції. Кожна жінка чи дівчина розповідає свою історію. Аби влучно це підкреслити, Валентина Опольська власноруч створює декорації та підбирає світло. Розповідає, якісний результат світлини залежить не від клацання кнопки, а від художньої декорації.

Переглянути  «Світ жіночого портрету» можна до сьомого квітня.

 

" " " "