Півстоліття із піснею. Народний аматорський хор «Летич» відзначив своє 50-річчя.

1196

Півстоліття працює народний аматорський хор «Летич». Засновано ансамбль у 1967-му році. За роки свого існування хор набув слави не тільки на Хмельниччині, а й за її межами. З того часу репертуар колективу налічує більше чотирьохсот творів. Сьогодні хор «Летич» – це колектив зі своїм виконавським обличчям. Артисти й надалі збагачують свій репертуар та підвищують свій професійний рівень.

  Аматорський хор «Летич» був заснований у 1967 році. Цей відомий колектив – окраса духовного та культурного життя краю, який найдовше функціонує серед усіх творчих колективів на теренах Летичівщини.   Звання народного хор отримав у 1970-му. Нині репертуар ансамблю налічує більше чотирьох сотень пісень. Основа репертуару – народна пісня. Крім цього виконують твори і місцевих авторів. Хор «Летич» виступає не тільки на Хмельниччині, але й за межами України. Марія Володимирівна 10 років співала у «Летичі», сьогодні має іншу роботу, та каже, щоразу із задоволенням слухає своїх колег і серцем завжди з ними.

Колись хор «Летич» нараховував близько 60-ти чоловік, нині тут співають 25 артистів. Є в колективі і ті, хто співає з дня створення ансамблю.

За роки існування хор «Летич» пережив багато змін. Єдине, що лишилось незмінним – це бажання нести українську пісню людям. Через свої твори підтримувати та відроджувати національну культуру.

Хор «Летич» є незмінним учасником усіх концертів та масових свят району. Бере участь у всіх оглядах, конкурсах районного та обласного рівнів. Відзначений багатьма дипломами та грамотами. Нинішній керівник хору, В’ячеслав Довгалюк, каже, хоч сьогодні хор «Летич» і менший за чисельністю, ніж кілька років тому, все ж продовжує активно працювати та залучати до аматорського мистецтва нових людей.

Сьогодні “Летич” – це хор з власним виконавським обличчям, хор, який намагається постійно збагачувати свій репертуар, підвищувати професійний рівень, вдосконалювати виконавську майстерність, здобувати необхідний досвід, збагачувати  мистецтво України та нашої Подільської землі.

 

" " " "