Плюс до пенсії: довгожителям по 500, незаможним– по тисячі. Як в області виконують доручення уряду

4739

Плюс до пенсії: довгожителям по 500, незаможним – по тисячі. На Хмельниччині вже взялися дораховувати обіцяні урядом доплати до пенсій. Ті, кому за 80-т, вже в квітні отримають по півтисячі, а, от, самої тисячі решті пенсіонерів доведеться зачекати. Уряд зобов’язав органи пенсійного фонду провести одноразову доплату, утім, змін до бюджету поки немає. Лишень будуть – гроші нарахують і виплатять, кажуть в пенсійному фонді. Додають, наразі провели перерахунок пенсій за віком, індексувати ж виплати будуть вже в травні.

Плюс до пенсії. На Хмельниччині уже активно дораховують обіцяні урядом доплати. Першими підвищення отримають пенсіонери-довгожителі. Ті, кому за 80-т, можуть вже з квітня розраховувати на щомісячну доплату у 500 гривень. На території Хмельниччини таких – понад 53 тисячі осіб. У всіх цих людей пенсія не перевищує розміру середньої заробітної плати в Україні, а це – 9205 гривень.

Це – разом із доплатою. Власне, її пенсіонери-довгожителі отримають вже у квітні. Відповідні нарахування уже проведені. А, от, чи пощастить іншим пенсіонерам, котрим Президент пообіцяв по тисячі – залежить від народних обранців. Постанова Кабміну є, змін до бюджету – лише чекають. Якщо їх приймуть найближчим часом, доплату, кажуть, також встигнуть провести цього місяця. В пенсійному фонді наголошують, це – одноразовий плюс до пенсії тим, у кого вона менша за 5 тисяч.

100-відсотково у квітні більші пенсії отримають пенсіонери, які працюють. В пенсійному фонді уже провели перерахунок для 40 тисяч осіб, з них лише 11-ть матимуть плюс до виплати. В середньому це – 130 гривень.

В Пенсійному фонді просять пенсіонерів не штурмувати відділення пошти та, власне, відділення ПФУ. Адже, нагадують, саме люди старшого віку – в групі найвищого ризику зараження коронавірусом. У разі виникнення питань просять телефонувати за номером – 76-35-13.

 

" " " "