Яка цінова політика на Волині

976

Минулого тижня ми розповідали про стабілізацію цін на соціальну групу товарів у хмельницьких магазинах. Щоправда, до зупинки росту вартість все ж суттєво зросла. Натомість, у наближених до Хмельниччини областях ціни продовжують збільшуватися. Наприклад, на Волині, де особливо відчутно зросли м’ясо та цибуля. Тож яка цінова політика там – у матеріалі наших колег з 12-го каналу.

Відчутно зросло м’ясо свинини та яловичини – свинину бачимо зростання на 30%. Спостерігаємо підвищення ціни на цибулю ріпчасту – вона сьогодні у салюті вже 29, 90 копійок.

Так як комітет нам визначив 3 топ супермаркети, у нас у списку – це Сільпо, Наш край і салют. Дійсно підвищення цін є, втім не таке стрімке та глобальне про яке говорять в Києві або у Харкові.

Це комплексна причина. Причина, що і карантинні заходи, які були введені – вони ж обмежили роботу окремих товаровиробників в якійсь мірі. Друге, значить, фактор психологічний. Попит збільшується – зростають ціни.

З точки зору економічного пігрунття – це треба було б дослідити, тому що я недумаю, що зараз імпорт іде і зразу наприлавок. Частина ж продукції є наша. Зерно і так дальше. Країни з ринковою економікою застосовують регулювання таке. Чому ми не можемо застосовувати? До тих пір поки в нас бізнес не стане таким, яким він має бути – чесним.

 

" " " "