Навчання в мережі та на ТБ: вчителі практикують, ТV7+ долучається

1239

Навчання в мережі та на ТБ: вчителі практикують, ТV7+ долучається. Хмельницькі педагоги перейшли на нову форму навчання. Більшість уроків у школах, в зв’язку з карантином, проводять он-лайн. Методи у всіх – різні. А, от, завдання – спільне. Не втратити час та знання, адже, карантин – не канікули. Допомогти освітянам у їй нелегкій роботі взялися усі центральні телеканали країни. Із понеділка вони транслюватимуть уроки. Телеканал ТV7+ вирішив долучитися до загальнодержавної медійної акції підтримки освітнього процесу, тож, і у нас буде чому повчитися.

Учні четвертого випускного класу 1 школи на час карантину активні не лише в спорті. Дітки із радістю гризуть граніт науки он-лайн. Читають вірші.

Не відступаючи від вимог шкільної програми, вивчають нові теми із математики, природознавства, мови рідної та іноземної тощо. Причому роблять це нехай на дистанції, але усім класом.

Пані Наталя розповідає, до того, як віднайшла потрібну, їх перепробувала чимало. Зрештою зупинилася на зумі. Зізнається, програма якісна, але не безкоштовна.

Вчителька певна, спілкування з дітьми коштує набагато більше. Адже, можливість бути у класі, а не на самоті, для них сьогодні – на вагу золота.

А головне – повчитися й отримати оцінки. У пані Наталії для цього є особливий журнал.

Насправді, он-лайн уроки за допомогою зуму в хмельницькій освітній спільноті – це не загальне правило. У кожного вчителя – свої методи спілкування із школярами.

Допомогти вчителям навчати діток, активно взялися й телевізійники. З 6 квітня усі центральні канали почали транслювати відео-уроки. До загальнонаціональної освітньої акції долучився й наш. Вмикати ТV7+ запрошуємо учнів 8 та 9 класів.

8-ий та 9-ий, каже Анатолій Вінскевич, обрали не з проста. Канали, які їх транслюють, є далеко не в всіх.

Пан Анатолій каже, сам – батько 8-класника, тому добре розуміє родителів. У школі, де навчається його син, он-лайн уроки, на жаль, не практикують, а, от, уроками в телевізорі послуговуються.

Відео-уроки вчителі активно рекомендують. Кажуть, дивитися їх варто не лише дітям, але й батькам. Бо карантин закінчиться, а, от, домашні завдання  – ні!

 

 

" " " "