Плюси і мінуси: не всі українці проти касових апаратів.

1835

Плюси і мінуси: не всі українці проти касових апаратів. Нещодавно прийняті Верховною Радою України закони викликали неабиякий резонанс у суспільстві. Підприємці почали виходити на Майдани, протестуючи проти нових правил торгівлі. Нагадаємо, відповідно до них представників малого та середнього бізнесу змусять послуговуватися РРО, себто касовими апаратами. З 2021 року вони мають бути ледь не скрізь – в перукарнях, авто майстернях, торгових мережах і навіть інтернет-магазинах. Це підприємців не влаштовує, а, от, споживачів, навпаки. Люди певні, завдяки цьому зможуть ефективніше захистити свої споживчі права. Та й держава збагатшає.

Касові апарати – не мінус ,а плюс, переконують податківці. Їх підтримують і пересічні хмельничани.

І городяни, і податківці кажуть, не розуміють чому підприємці противляться таким нововведенням. Більшості з тих, хто на мітингах, воно не торкнеться. Першу групу спрощеної системи оподаткування ця доля точно мине.

Не доведеться розбиратись у техніці і бабусям на ринках. Продукцію «від лану до столу» як продавали – так і продаватимуть – без чеків. Не обзавівшись касовим апаратом не зможуть працювати аптеки, ювелірки, перукарні, авто майстерні, інтернет-магазини тощо. Експерти кажуть, це – нонсенс.

Наталія Потапова певна, закони навпаки загонять підприємців у тінь. Каже, можливість сховатися, за бажанням або необхідністю, в сфері послуг має кожен.

Отож, жодної детінізації і жодної вигоди для споживача. Експерти переконують, лишень вступивши в силу, нові правила торгівлі сильно вдарять по кишенях українців.

Аби не постраждали ані споживачі, ані підприємці, експерти, кажуть, треба сісти за стіл перемовин. Перед тим як рубати з плеча пропонують створити координаційну раду малого і середнього бізнесу при Президентові.

 

" " " "