«По той бік війни».

1350

«По той бік війни» – під такою назвою письменниця Ірина Жураковська презентувала свій дебютний роман. Хтось може подумати, що книга про Україну, та це зовсім не так. Вона розповість про події Першої світової війни, а саме –на Західному фронті. На створення роману авторка витратила понад два роки, і ще рік на видавничу справу. Аби розповісти читачам про книгу приїхала аж з Парижу, де  і проживає.

У Хмельницькому відбулася презентація дебютного роману Ірини Жураковської. 500 сторінок друкованого тексту перенесуть читача до подій Першої світової війни. Як розповідає авторка, чимало читачів не розуміють, чому війна може бути чужою, а не нашою. Але для неї було принципово показати інший бік війни, такий далекий він нашої реальності. Персонажі роману – військові, медики, волонтери, біженці. Вони і стануть близьким відображенням для українців.

Хоча роман про війну, та в ньому не обійшлося без любовної історії. Головними героями книги стали французький хлопець та німецька дівчина, які зустрілися, закохалися, одружилися. Та війна їх розділила по різні сторони фронту.

З презентацією книги пані Ірина вже відвідала Київ, Львів, Луцьк та навіть Париж. В столиці Франції авторка й проживає. У назві книги закладена надія на кінець війни і краще життя.

Далі пані Ірина попрямує до Чернівців аби розповісти і там свою історію війни.

 

" " " "