Почуття патріотизму та національної свідомості

276

Заохотити підлітків займатися спортом та прищепити їм почуття патріотизму та національної свідомості. У Хмельницькій обласній раді відбувся всеукраїнський  семінар-практикум для директорів обласних центрів національного-патріотичного виховання учнівської молоді.

150 тисяч учнів загальноосвітніх закладів країни кожного року беруть участь у національно-патріотичному вихованні. І це тільки частина дітей, яка задіяна у позашкільному навчанні. Після тимчасової окупації Кримського півострова та війни на сході цьому питанню почали приділяти більше уваги.

На Хмельниччину завітали близько двох десятків директорів. У Запорізькій області  із дітьми працюють по-особливому – час від часу оновлюють матеріально-технічне.  Директор місцевого закладу каже, наразі позашкілля фінансується лише із обласних бюджетів, хоча у цьому має бути зацікавлена і держава.

Такі семінари-практикуми для керівників обласних центрів з патріотичного виховання, туризму та краєзнавства мають стати платформою для отримання додатково досвіду та напрацювання різного роду ідей.

Хмельничани, які займаються у різних гуртках та секціях, кожного року беруть участь у різних чемпіонатах та змаганнях та займають високі місця.

Наразі на Хмельниччині активно ведеться робота щодо патріотичного виховання молоді. За словами голови Хмельницької обласної ради, дух національної свідомості в українців потрібно розвивати змалечку.

Семінар-практикум буде тривати  три дні. Учасники  зібрання зможуть не тільки поділитися теоретичними напрацюваннями, а й показати та побачити все на практиці.

" " " "