“Подарунок” під ялинку: у Хмельницькій ОДА запропонували повний локдаун на новорічні свята

Відповідна пропозиція вже представлена на розгляд українському уряду

5501

Адміністрація Хмельницької області звернулася до уряду з пропозицією про введення повного локдауну на час Новорічних свят, тобто на період з 25 грудня по 7 січня. Про це повідомило видання “Голос України”.

Таку позицію керівництво області аргументує тим, що у цей період і без локдауну настає економічне затишшя, коли тривають вихідні та призупиняється робота підприємств чи торгівельних центрів. А цього річ, враховуючи обставини, пов’язані з пандемією, можна буде тимчасово ввести більш жорсткі обмеження, не завдавши при цьому суттєвої шкоди для великої економіки та малих підприємств.

Однак при цьому залишається суттєвою проблемою те, як протриматися до цього часу, враховуючи нинішні темпи зростання кількості захворювань на коронавірусну інфекцію. Нагадаємо, що деякий час тому голова МОЗ України Максим Степанов заявляв, що повний локдаун в Україні буде ймовірним за умов досягнення рівня 30 тисяч нових випадків інфікування за добу. Станом на сьогодні темпи розповсюдження COVAD-19 досить високі і вже майже наблизилися до половини від тієї позначки, що була згадана вище.

Читайте також: COVID-19: вдвічі зменшилася кількість інфікованих за добу на Хмельниччині за вихідні

Що стосується конкретно Хмельницької області, то там медичний апарат завантажений вже на 60%. При цьому є потенційна можливість наростити кількість місць більш як на півтисячі. Це той резерв, який ще можна використовувати до запровадження локдауну.

" " " "