«Подільська палітра – 2018»

968

304 роботи та 218 учасників. У Хмельницькому обласному художньому музеї відкрилася виставка «Подільська палітра». Це збірка творчих робіт, які презентували учні художніх та загальноосвітніх закладів області. Конкурс заснували ще у 2000 році. На меті творців була популяризації дитячої творчості та відкриття нових талантів краю.

Олександра вже три роки малює картини. І цього року її роботу «Спогади» відібрали до конкурсу вперше. Такому визнанню дівчинка радіє. Вона проживає у невеликому містечку Ізяслав, а тепер понад місяць її картина висітиме у знаному музеї, де виставляють свої роботи всеукраїнські митці.

А Павло Долгий вже другий рік поспіль приймає участь у конкурсі. Каже, радо презентує свою картину «Корал і хижа риба», яка до речі, перемогла у номінації «Графіка». Також молодий художник розповідає, що створює картини з прихованим сенсом, над яким варто подумати.

Роботи до конкурсу розпочали відбирати ще на початку жовтня.

Цей конкурс започаткували ще у 2000 році. Нині він носить ім’я двох знаних художників та скульпторів нашого міста Людмили та Миколи Мазурів. Завдяки таким виставкам з’являються нові талановиті діти нашого краю.

До нагородження лауреатів конкурсу «Подільська палітра» долучився й народний депутат України Сергій Лабазюк. Його помічники вручили інвентар для подальшої творчості дітей.

Експозиція працюватиме до 3 лютого 2019 року.

" " " "