Подорож до сонечка. У Хмельницькій обласній дитячій бібліотеці відбулась презентація інтерактивної вистави

863

Подорож до сонечка. У Хмельницькій обласній дитячій бібліотеці відбулась презентація інтерактивної вистави. Її акторами стали діти з інвалідністю. За сюжетом герої розмірковують про своє існування та знаходять відповідь на запитання, чому вони особливі.

Маленька Мілана разом з мамою  спостерігає за своєю грою на екрані. У виставі дівчинка зіграла сонечко. Зізнається, найважче було запам’ятати слова.

Акторами вистави були дітки дошкільного віку, у тому числі діти з інвалідністю та порушенням зору. Міланка хворіє на рідкісне захворювання кісток – недосконалий остеогенез. Незважаючи  на хворобу, ця кришталева дівчинка вже кілька років відвідує театральний гурток. Для неї – це вже третя вистава.

Участь у виставі взяли семеро діток. За сюжетом герої розмірковують про своє існування. У пошуках сонця вони виконують певні завдання та знаходять розуміння, чому вони особливі. Працювати з ними було легко та цікаво,  говорить психологиня Наталія Берегова. Особливістю проєкту  стало використання елементів сенсорної терапії, яка неабияк вплинула на діток з порушенням зору. Таких, до слова, у виставі було найбільше. Загалом, процес адаптації, який ставили за мету організатори,  виявився досить успішним.

Ініціювали  такий  проєкт   працівники Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г.Шевченка. Його вдалось реалізувати за підтримки Українського культурного фонду. Готували виставу протягом трьох місяців.

Для вистави закупили спеціальне обладнання.   Інклюзивний майданчик  стане центром розвитку та спілкування особливих діток.

Переглянути виставу можна буде в інтернеті. Загалом це другий гранд, який отримала бібліотека від Українського культурного фонду.

" " " "