«Подорож у світ професій»

1554

Бухгалтер, учитель, лікар та водій. У Хмельницькому знову подорожували у світ професій. Цього разу у ролі мандрівників – учні випускних класів зі шкіл Хмельницького району. Освітні послуги пропонували навчальні заклади зі всієї області.

Кухар, швачка, управлінець та ІТ-спеціаліст. У Хмельницькому знову відбувся ярмарок професій. Цього разу ярмаркували учні випускних класів зі шкіл Хмельницького району.

Свої освітні послуги пропонували понад 30 навчальних закладів Хмельниччини. Разом з тим учні за допомогою онлайн-тесту могли визначитися з майбутньою професією та про кожну погортати сторінки спеціально підготовлених каталогів.

Христя Корицька хоч і не інженер-технолог, та професію опановує потрібну. Вже третій рік дівчина у Хмельницькому професійному ліцеї навчається на художника-оформлювача. Разом з тим, тут вчать на слюсаря-газозварювальника, кухара-кулінара та швачку-кравця.

А ось ці люди у формі не такі творчі, точніше вони мають справу з цифрами та законодавством. Нині ж вихваляють своє, рідне – Кам’янець-Подільський податковий коледж.

А загалом у світ професій запрошували понад три десятки вишів та ліцеїв. Кожен майже калачем заманював до себе на навчання.

А ще учні хочуть бути кухарами, швачками, будівельниками або управлінцями. Хоча тішить інше – нині випускники обирають професію не за престижем, а за потрібністю державі та затребуваністю та ринку праці.

 

" " " "