Погода на Хмельниччині: ще завтра буде тепло, а далі вже – зима

У середу, 20 жовтня, почне дощити, а до кінця наступного дня уже й засніжить

1459

2019 рік, що так довго радував нас теплом, здається, уже вичерпав свої запаси “плюсів”, і тепер температура має намір зазирнути нижче нульової позначки. У цьому одностайні усі синоптичні сайти, а тому чекати дива, мабуть, не варто.

Ще сьогодні та завтра листопад потішить нас незвичним теплом. Сонця не обіцяють, зате й холоду – теж. Густі хмари оповиватимуть наш край захисною ковдрою, що зберігатиме всередині тепло. На сьогодні синоптики обіцяють удень до 8-9 градусів тепла. Завтра, за прогнозом, очікують ще на пару градусів вище – до 10-11 з позначкою плюс.

Проте вже з середи картина змінитися. Почне дощити і температура швидко піде на спад. Ртутний стовпчик стрімко сповзатиме вниз і в четвер, 21 жовтня. До ночі він обіцяє зупинитись на відмітці +1 градус, а в п’ятницю на ранок уже буде -4.

Температура коливатиметься навколо нуля також і в наступні вихідні – суботу й неділю. Щоправда, надалі синоптики обіцяють знову невеличкий крен у плюсові позначки, однак дуже сподіватись на те не варто. Все-таки – на носі зима. Отже доведеться готуватися до тривалих холодів і негоди.

Утім, холод за вікном не зможе зіпсувати нам настрою, бо вже невдовзі почнеться підготовка до веселого періоду різдвяно-новорічних свят, які стартують через місяць. І поки ми все відсвяткуємо, то уже й до весни буде рукою подати.

" " " "