Погодні примхи – коли очікувати тепла ?

1062

Мінливе потепління у лютому. Кілька днів хмельничани радіють плюсовій температурі. Синоптики і надалі прогнозують  невеликий сплеск  на стовпчиках термометра, хоча до весни ще рано готуватись. Народні прикмети та віщування від бабака  – теж спосіб дізнатись про майбутнє потепління.

Нетривале кількаградусне тепло вже дало надію хмельничанам на ранній прихід весни. Коливання від 3 до 7 плюсових позначок дозволило пробитися першій травичці та пробудити спів пташок. Надалі у метеоцентрі прогнозують на найближчі кілька днів  коливання від чотирьох морозу до чотирьох тепла та мінімум опадів.

Ближче до середини останнього місяця зими у метеоцентрі прогнозують навіть до 10 тепла, однак триватиме це недовго. Вже наприкінці місяця синоптики очікують пади та похолодання. Тож  ховати у шафу зимовий гардероб поки не варто.

Синоптики запевняють – на область очікує рання, проте затяжна весна. Будуть і березневі морози, і відлиги. Тож варто запастись терпінням  – незважаючи на примхи природи, лютий всеодно  віддасть свою владу квітучій порі.

 

" " " "