Поліція перевіряє громадський транспорт

1030

Автобуси, тролейбуси та маршрутки. У Хмельницькому поліція інспектує громадський транспорт. Перевірки – традиційні, втім відколи місто потрапило до червоної зони, ще й у посиленому режимі. Копи стежать, аби усі пасажири були у захисних масках, а водії не брали більше людей, аніж є місць для сидіння. Якщо патрульні фіксують порушення – спершу проводять роз’яснювальну роботу, а потім штрафують.

Це Марія Іванівна скаржиться на громадський транспорт. Автобуси, тролейбуси та маршрутки ніби і курсують, та ось доїхати насправді важко. Чим далі, тим гірше, нарікає хмельничанин Нікіта. Сьогодні запізнюється на навчання.

Карантин, а ще й червона зона, до якої потрапило місто, диктують свої умови. Усі пасажири повинні бути у захисних масках, а перевізники не братибільшелюдей, аніж є місць для сидіння. З приводу останнього, каже водій автобуса, доводиться сваритися.

Понаднормових пасажирів просять «на вихід». Не всі погоджуються та влаштовують розбірки. Перевізники стоять на своєму. Платити космічні штрафи, починаючи від 17 тисяч, не хочуть, а тому й карантинних вимог стараються дотримуватися. Більше того, громадський транспортінспектуєполіція.

Перевірки – традиційні. Вони були як на початку карантину, так і сьогодні.Єдине, відколи місто потрапило до червоної зони, патрульні інспектують транспорт у посиленому режимі.

І людей, і перевізників, патрульні розуміють. Тож, коли фіксують порушення, – спершу проводять роз’яснювальну роботу. Якщо водій чи пасажири усунути порушення відмовляються –складають адмінматеріал та направляють до суду.

Разом з тим, патрульні закликають людей не порушувати. Якщо на початках пандемії, у місті фіксували кілька випадків захворювання, то зараз щодня добавляється понад сотня хворих. Тож, поліція просить людей дотримуватися карантину, берегти себе та найдорожчих.

" " " "