Поліцейські краю нарешті взялися за гральні заклади. Підсумки тижня .

1119

Доки грім не гряне… Поліцейські краю нарешті взялися за гральні заклади. Увагу на заборонені казино звернули лише після збройних розборок. Нагадаємо, минулої неділі вранці в обласному центрі дві групи молодиків з’ясовували стосунки у гральних залах так званої державної лотереї. Перші потрощили обладнання в одній, а другі постріляли один одного в другій. На щастя, обійшлося без жертв, а, от, без крові не обійшлося. Ініціаторів конфлікту затримали, про підозру оголосили, і, зважаючи на резонанс, взялися за перевірку дозволених залів державної лотереї.

Повідомлення про стрілянину в самому серці Хмельницького – на Кам’янецькій до поліції надійшло близько 5-ої ранку. Не зволікаючи, правоохоронці виїхали на місце події – до приміщення гральної зали так званої державної лотереї. Стрілків затримали, зброю вилучили.

Правоохоронці не відкидають версії, що власником незареєстрованого пістолета, може виявитись один із учасників конфлікту. Раніше судимий 35-річний хмельничанин. Кажуть, він – єдиний із 12-ти конфліктуючих, котрий має кримінальне минуле. Чоловік лише півтора місяці тому звільнився з в’язниці, де відбував покарання за підріз охоронця на літньому майданчику одного з кафе Хмельницького, розташованому в приміщені стадіону «Поділля».

Цього разу і в їхніх життєвих історіях можуть з’явитися ремарки. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу – «Хуліганство», санкція якої передбачає покарання до 7 років за гратами. Не приховують, поки спіймали не всіх конфліктуючих. Деякі із них, навіть будучи пораненими, повтікали із міської лікарні, відмовившись від медичної допомоги.

Одним із тих ,хто отримав серйозні поранення виявився той самий, раніше судимий стрілок. У нього пошкодження руки, ноги та попереку. Загрози життю та здоров’ю немає ,кажуть лікарі. Обіцяють найближчим часом його поставлять на ноги. В поліції ж зобов’язуються якнайшвидше з’ясувати обставини і причини виникнення конфлікту. Наразі збирають усі можливі докази. Ініціаторам конфлікту уже оголосили про підозру  і обрали міру запобіжного заходу. І поранений стрілок, і його двоє поплічників до суду перебуватимуть під вартою. Таке рішення прийняв Хмельницький міськрайонний суд.

Поліцейські переконують, зважаючи на резонанс злочину, робитимуть усе можливе, аби якомога швидше завершити досудове слідство. Утім, строки називати поки не поспішають.

Поліцейські кажуть, перевіряють усі можливі версії вчинення злочину. Не гребують навіть чутками. Містом їх ходить чимало. Основна версія городян – кримінальні розбірки в ігровому бізнесі. Дві банди щось не поділили. Перші розбили одну гральну залу, а другі, з метою помсти почали розстрілювати конкурентів. Перед тим, чоловіки довго і нудно зі зброєю у руках шукали супротивників. Ось кадри з одного із нічних клубів Хмельницького. Власне на цьому відео чітко видно молодиків зі зброєю, котрі спершу спілкуються між собою, а потім завдають удару охоронцю закладу. Здається, ці ж самі люди пізніше стріляли на Кам’янецькій. Правоохоронці не заперечують, у даному кримінальному провадженні питань більше аніж відповідей

Керівництво обласного центру не приховує, не лише  висновків, а й конкретних дій від правоохоронців чекає найближчим часом. Бо саме повноваженнями для вирішення питання грального бізнесу – в законі чи поза –не наділено. Заступник міського голови Володимир Гончарук переконує, з радістю прийняли б якесь дієве рішення, утім не можуть – одразу матимуть чимало неприємностей.

Пан Гончарук переконує, все, що могла у даному питанні влада завжди робила. Депутати, до прикладу, не раз звертали увагу копів саме на гральний бізнес, котрий хоч і законодавчо заборонили давним-давно, і досі успішно функціонує не лише в Хмельницькому – по всій країні. Додає, і управлінці, і депкорпус у даному питанні займають чітку позицію – приміщення комунальної власності під гральний бізнес не віддають категорично.

А до того, як дане питання почнуть мусолити зверху, за нього все ж таки взялися наші правоохоронці. Управління по боротьбі з економічними злочинами, котре, тривалий час не бачило масу гральних залів по всьому місту за  день прикрило 12-ть. Співпало? Не думаєм. Хоча висновки насправді робити не нам.

 

" " " "