Вотум недовіри: громадськість проти правоохоронних органів.

1060

Вотум недовіри: в обласному центрі відбувся мітинг проти бездіяльності правоохоронних органів. Небагаточисельне зібрання зорганізували активісти ГО «Майдан. Громадський контроль». Кажуть, на головний майдан краю завітали з певною метою – зібрати думки краян щодо роботи правоохоронної системи. Для цього підготували спеціальні питальники. Переконують, після закінчення акції позитиву у них практично не виявиться, бо, певні, хмельницькі захисники закону «заїлися».

Громадська експертиза діяльності правоохоронних структур краю – головне завдання, котре ставлять перед собою організатори акції. Минулої п’ятниці активісти ГО «Майдан. Громадський контроль» зібралися на головній площі Хмельницького, аби зібрати думки подолян щодо якості та ефективності роботи поліції, прокуратури та суду.

Організатори акції переконані, правоохоронні структури краю давно перестали виконувати покладені на них державою обов’язки. Погрузли у корупції та хабарництві.

Пан Валерій переконує, за свою діяльність також потрапив у жорнова правоохоронної системи. За захист дружини від посягань високопосадовців одного із підприємств краю, поліцейські хочуть запроторити його у тюрму. Переконує, прикладів, подібних на його власний у краї – хоч греблю гати. Чимало з тих, хто постраждав через дію чи бездіяльність правоохоронців сьогодні також поруч з ним на Майдані. Кам’янчанка Яна Магелат протягом двох років домагається справедливості у справі свого покійного чоловіка.  21 жовтня 2015-го Андрія Данилюка убили в хмельницькому СІЗО. До сьогодні вбивцям не те, щоби не оголосили про підозру – вони і досі працюють у органах, каже жінка. Додає, якби сама не била на сполох – справу уже б давно зам’яли.

Яна додає, на акцію прийшла, бо хоче справедливості – і для свого покійного чоловіка, і для інших, хто постраждав через правоохоронців. Адже, їхня місія – служити та захищати – народ, а не тільки своїх.

 

" " " "