У Хмельницькому стартував тиждень безпеки дорожнього руху

1262

«Тюремник», «Світлячок», «На крок ближчий до смерті»… Із флеш-мобами під такими назвами хмельничани відзначатимуть тиждень безпеки дорожнього руху. Він завершиться у неділю днем пам’яті жертв ДТП, до якого в обласному центрі традиційно влаштовують автопробіг. Так громадські організації намагаються привернути увагу до страшної біди України – смертей на дорогах.

Тільки за минулий рік на українських автошляхах  сталося п’ятдесят чотири тисячі дорожньо-транспортних пригод, у них загинуло – майже п’ять тисяч осіб. Із них – майже сотня подолян. Більшість таких смертей стається через порушення правил дорожнього руху, тому громадські організації міста своїми флешмобами привертатимуть увагу різних учасників руху.

Осінь – найнебезпечніша пора року щодо ДТП. Найчастіше вони відбуваються з п’ятої по сьому вечора в осінні п’ятниці. Мряка і темрява  – водії просто не бачать пішоходів. А ті можуть перебігати дорогу у невстановленому місці. Тому, у середу студенти Хмельницького національного університету поблизу свого вишу проведуть захід під назвою «На крок ближче до смерті».

Завершать тиждень безпеки дорожнього руху у Хмельницькому традиційним автопробігом, присвяченим пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод.

Усіх хмельничан запрошують приєднатися до вшанування пам’яті жертв ДТП.

 

" " " "