Поля Хмельниччини атакували шкідники: посіви під загрозою

На Хмельниччині затяжна весна посприяла активному розмноженню шкідливих комах

1546

У Хмельницькій області, внаслідок затяжної весни, поля регіону почала атакувати велика кількість шкідників. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.

Зокрема сірі бурякові довгоносики наразі атакують більшу частину полів цукрових та кормових буряків.

Аби шкідники не знищили більшу частину посівів фахівці Хмельницького обласного управління Держпродспоживслужби радять Хмельницьким аграріям вже зараз почати обробляти свої посіви агрохімікатами та пестицидами.

Окрім бурякових довгоносиків, останнім часом активно заселяє територію Хмельницького регіону ще одна шкідлива комаха – так звана оленка волохата. Вона небезпечна тим, що “спеціалізується” на дуже великій кількості найрозповсюдженіших на території нашої держави культурних рослин. Горох, соя, люцерна, жито, пшениця, ячмінь, просо, кукурудза, соняшник – все це та багато іншого перебуває в межах її апетиту.

Також оленка волохата полюбляє та завдає шкоди садовим деревам – яблуням, вишні, абрикосу, персику, черешні, груші, сливі, винограду. І це тільки перелік тих рослин, котрі в нашій країні найрозповсюдженіші.

Зимує оленка волохата в ґрунті, а ранньою весною виходить на поверхню. Її активний літ спостерігається в період в теплі та сонячні дні з часу цвітіння кульбаби до середини червня.

На невеликих територіях цих комах можна просто струшувати з дерев та знищувати. Також можна поставити під кожним деревом своєрідну пастку – синю миску з водою, оскільки синій колір приваблює цього шкідника.

Дивіться також: «ЛЕГЕНІ» МЕГАПОЛІСІВ: 24 ТРАВНЯ – ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ ПАРКІВ. ГОЛОВНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДЕНЬ. Запис від 24 травня

Однак, якщо оленки волохатої дуже багато, то без застосування агрохімікатів обійтися не вдасться.

" " " "