День Героїв

555

23 травня – День Героїв. Це день пам’яті усіх українців, що присвятили життя боротьбі за незалежність України. День Героїв не є державним святом. Минулого року урочистості у цей день були скасовані через пандемію. Цілий тиждень у Хмельницькому проходили патріотичні заходи. Найбільше локацій розгорнули з нагоди відзначення мужніх та самовідданих у неділю.

Поблизу скверу імені Шевченка вояки варили духмяний куліш. Поруч волонтери давали майстер-клас  із плетіння маскувальних сіток та костюмів.

У День Героїв для родин учасників АТО провели фестиваль у Хмельницькому та Полонному. Серед  інших, тут можна було повчитись гончарній справі.

Чи не найбільше після повернення із війни військовослужбовці та добровольці потребують психологічної адаптації. Вже два роки у Хмельницькому діє інформаційно-консультативний центр учасників АТО. Там сприяють поверненню захисників до звичного життя.

У День Героїв на площі Незалежності помолились за загиблими у російсько-українській війні та полеглими на Майдані. Далі військові, добровольці, прикордонники та родини атовців,а також екіпажі бойових машин рушили колоною вулицями міста. Для багатьох Героїв – це шана товаришам, котрі загинули під ворожими обстрілам.

Дорогою марш зустрічали хмельничани із патріотичною символікою. Люди кажуть, такі заходи сприяють зміцненню патріотичного духу у молоді. А тим, хто дивився у вічі смерті – це подяка за мужність.

Лише за офіційними даними за сім років війни Україна втратила понад 4 тисячі військових. Багатьох вважаються зниклими безвісти.

Міський голова Олександр Симчишин вручив відзнаку “Мужність і відвага” ветерану російсько-української війни Сергію Іванчуку.  Посмертно нагороди отримали три воїни: Богдан Бігус, Олександр Фарина і Віктор Пасєка. Їх вручили родинам загиблих Героїв.

 

" " " "