“ПОМАРАНЧЕВА” ЗОНА

570

Хмельниччина увійшла до “помаранчевої” зони епідемічної небезпеки. Це означає, що місцева влада може ввести додаткові карантинні заходи. До прикладу, обмежити роботу спортивних закладів, розважальних центрів. Всього в “помаранчевій” зоні перебуває 11 областей.

В Україні триває зростання захворюваності на короновірус. Хмельниччина із жовтої зони опустилася до “помаранчевої”. Станом на 6 жовтня в області більше як 97 тисяч лабораторно підтверджених випадків Ковід – 19. За минулу добу від наслідків інфекції на Хмельниччині померло 7 людей.

Але якраз темпи вакцинації в Україні сповільнилися. Щеплення добровільне, -нагадують медики, але саме воно допомагає запобігти тяжкому перебігу хвороби.

Від початку вакцинальної кампанії на Хмельниччині зробили 400 тисяч щеплень. Відкрили 96 пунктів, діють 63 мобільні бригади та 10 центрів вакцинації.

Наразі міністерство охорони здоров’я спільно з мінсоцполітики розробляють кампанію з вакцинацї пенсіонерів. Адже це критична група ризику. Люди віком від 60 років більше схильні до тяжких наслідків короновірусної хвороби.

 

" " " "