Понад 300 тисяч випадків материнської смертності за 2015 рік!

1444

Понад 300 тисяч  випадків материнської смертності за 2015 рік! Такі дані   оприлюднила Всесвітня організація охорони здоров’я.  І хоча  в Україні  коефіцієнт летальності вдвічі вищий за показник країн Євросоюзу, з кожним роком ця цифра зменшується.  Вже вкотре медики з усієї області з’їхались на науково-практичну конференцію,  де обговорили інноваційні методи  надання невідкладної  екстреної допомоги   під час пологів.

Питання серцево-легеневої реанімації у породіллі та плоду, медикаментозний супровід вагітних з важкими патологіями,   екстрена допомога при передчасних пологах та  основні причини летальних випадків . Саме на таких темах зосередили свою увагу акушери-гінекологи, неонатологи та анестезіологи  області на науково-практичній конференції.  І хоча подібні заходи відбуваються  щомісяця,   практичні заняття з макетами  проводили вперше.

Проводили  заняття  провідні спеціалісти в галузі акушерства та гінекології України.  І хоча кожен з присутніх лікарів не раз застосовував свої знання на практиці,   вдосконалювати свій професіоналізм потрібно завжди. Адже медицина не стоїть на місці і  нові методики лікування та світові стандарти змінюються постійно, зазначає  доктор медичних наук  Світлана Гиряк.

Летальні випадки матерів є актуальними  у всьому світі. Проте  смертність в Україні  у два рази вища ніж в країнах Євросоюзу.  Тому необхідно шукати шляхи вирішення даної проблеми. Адже  причин для такого високого показника в нашій державі  вистачає

Також Руслан Ткаченко додає, що слід враховувати особливість  саме акушерської реанімації. Адже вона дещо відрізняєтьсz. Фізіологія вагітності пливає на організм і є  безліч відмінностей від загальноприйнятих норм.

 

 

" " " "