Понад 50 знедолених і одиноких стареньких нині мешкає у Лонковецькому будинку-інтернаті .

1021

Понад півсотні знедолених  і одиноких стареньких. Стільки нині мешкає у Лонковецькому будинку-інтернаті, що у Волочиському районі. Там про них дбають цілодобово: пильнують здоров’я, харчують і влаштовують дозвілля. Словом роблять усе, аби життя цих дідусів і бабусь – покращувалося. У цьому переконалася наша знімальна група, котра завітала до закладу напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Лонковецький будинок-інтернат став прихистком для понад півсотні стареньких. Більшість з них – одинокі й малозабезпечені.  Мешкають тут і люди з обмеженими можливостями. Олексій Дмитрович у цьому закладі – уже 16-тий рік. Каже, – здоров’я у нього зовсім погане, а піклуватися про чоловіка було – нікому.

Інтернат став для нього домівкою, а тутешні працівники – справжньою родиною. Вони дбають про своїх підопічних – 24 години на добу.

Обслуговують заклад більше півсотні людей, – розповідає директор. Серед  них і соціальні працівники, і медики.

Дбають тут не тільки про фізичне, а й про психологічне здоров’я.  Для підопічних влаштовують різні заходи та запрошують до себе творчі колективи. Нині у закладі дають концерт артисти з Волочиська. Так  з нагоди  – Міжнародного дня людей з інвалідністю – вони вшановують стареньких.

Долучилися до заходу і помічники народного депутата України – Сергія Лабазюка. Вже традиційно приїжджають у гості до тутешніх мешканців й вітають їх зі святами.

 

" " " "