Хмельницька міська дитяча лікарня відзначила своє 70-річчя. 

2036

Хмельницька міська дитяча лікарня відзначила своє 70 ти річчя. Вона  є однією  з кращих в Україні та  частково виконує функцію закладу третинного рівня . Щороку тут лікують понад 11 тисяч подолян. На базі лікарні  працює єдина хірургічна  служба  в області. Крім потужної команди професіоналів заклад має неабияку матеріальну – технічну базу, аналогів якій не має в Україні.

Хмельницька міська дитяча лікарня  є одним з найбільших медичних закладів  області.  Це   флагман вітчизняної медицини. Заклад перший в Україні отримав статус «Лікарня, доброзичлива до дитини». Щороку тут проходять лікування  понад 11 тисяч маленьких  хмельничан. 8  з 10 відділень обслуговує дітей з усієї області.

Лікують  тут діток і з інших областей. Зоряна Чорній приїхала з Тернопільщини.  Вона  привезла сина на складну  операцію. Жінка Говорить, довго обирала  між медичними  закладами України. Обрати хмельницьку лікарню порадили самі ж медики.

Хірургічне відділення дитячої лікарні є одним з кращих в Україні та єдиним в області. Щорічно  тут проводять більше ніж три тисячі оперативних втручань. Крім потужної команди професіоналів заклад має неабияку матеріальну технічну базу.

Розраховане  відділення на 60 ліжок. Наразі тут триває капітальний ремонт, який планують закінчити до Нового року. На даний час  повністю оновили  сантехніку та змінили проект палат.

Нещодавно у закладі завершився капітальний ремонт відділення інтенсивної терапії. На нього чекали довгих 30 років.

Справжньою гордістю лікарні є відділення для передчасно народжених діток.  Найменших малюк, якого виходили тутешні лікарі, народився з вагою  590 грам.

Також ще  одним надбанням є сучасний харчоблок. Його оновлювали майже 2 роки . Для цього з міського бюджету виділили понад 2, 5 мільйона гривень.

Розробили й нове меню. Щодня у лікарні харчується близько 300 дітлахів. Тому тут намагаються готувати корисну, смачну та водночас цікаву для малюків їжу.

За  останні два роки  у закладі  відбулись  суттєві зміни – ремонт у реєтратурі поліклініки, реконструкція стоматологічного відділення, оновлення матеріально-технічної бази.   І хоча в наступному році   на лікарню чекає непроста медична реформа, попереду багато амбітних задумів та планів.

 

" " " "