Понад три тисячі вірян з Хмельниччини  побували на Софіївській площі  під час Об’єднавчого собору.

771

Понад 3 тисячі вірян  з Хмельниччини очікували на  обрання Предстоятеля Православної церкви на Софіївській площі 15 грудня. Наша делегація була  найчисельнішою після  віруючих столиці. Про це на прес-конференції розповів митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній.  Священник додав, після створення Української православної церкви ніяких самовільних захоплень храмів та провокацій не буде.

Понад три тисячі  віруючих з Хмельниччини  очікували на обрання  Предстоятеля єдиної православної церкви у Києві. Серед нечисленних жінок,  як перебували на Об’єднавчому соборі, була депутат  Волочиської міської ради Аліна Коваль.

За словами митрополита  Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія, отримання Томосу є своєідним «безвізом» для церкви. До лав Єдиної помісної церкви закликають усіх, проте віряни  та священники самі робитимуть вибір. Силові методи священнослужителі відкидають.

Голова адміністрації додає – на будь-які правопорушення  реагуватимуть правоохоронні  органи.

Як каже митрополит Антоній,  на Хмельниччині  найчисельніша після столиці вірянська православна спільнота. Дві третини храмів  області підпорядковувались  Московського патріархату. Зараз священники очікують отримання Томосу Предстоятелем  Православної церкви Епіфанієм 6 січня в Константинополі.

" " " "