В Україні ввели покарання за булінг.

699

В Україні ввели покарання за булінг. Штрафами каратимуть не лише винуватців булінгу, але й директорів шкіл за неповідомлення поліції про випадки цькування.

У вівторок, 18 грудня, Верховна Рада України прийняла законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії булінгу. Карати за нього депутати вирішили гривнею. Тож, за цькування неповнолітніх доведеться викласти 1700 гривень, колективне або повторне знущання обійдеться уже у 3400 гривень.

Передбачене покарання і для тих, хто знав про цькування, але мовчав, тобто не повідомив правоохоронців. Якщо педагог, керівник або засновник установи освіти замовчували про випадки булінгу – його оштрафують на суму від восьмисот п’ятдесяти до однієї тисячі семиста гривень. Ну і відповідно за дії неповнолітніх кривдників  –  відповідатимуть їхні батьки. Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, за даними опитувань, майже чверть українських школярів вважають себе жертвами булінгу, а близько 40% із тих дітей, хто стикався з випадками булінгу, ніколи не розповідають про це своїм батькам. При цьому 44% із тих, хто спостерігав, як знущаються над їхніми однолітками, не реагували на такі факти через страх піддатися аналогічному знущанню.

 

 

" " " "