Посівна попри коронавірус

950

Посівна попри коронавірус. Минулого тижня ми розповідали, як подільські аграрії почали сіяти соняшник. Днями на Хмельниччині розпочнуть висівати й інші культури. Весняні роботи в полі стартували і на Волині.

На полях волинських аграріїв робота вирує на повну. У самому розпалі посівний сезон – 2020.  Очільники сільськогосподарського підприємства “Рать” розповідають, через аномальну погоду в другій половині лютого вже активно почали підживлювати посіви озимих. Нині ж посіяли ярі зернові культури, пшеницю, ячмінь, овес. На черзі – кукурудза.

Умови сприяють, адже вже тепло підійшло, а кукурудза в нас така культура ну вона є теплолюбива. До цього ми вже закінчили на тому тижні посів буряків.

І там з невеличким інтервалом вже будемо приступати до посіву сої.

Погодні умови нам дозволяють працювати. Коронавірусу якби так не боїмося, бо в нас тут ніякого скупчення людей нема. Всі свої, всі знаємо один одного хто де був.

Ми посів проводимо і після того ще проводимо каткування, для того, щоб зберегти вологу та, яка в нас зараз є тут на полі. Бо в нас зараз волога на вагу золота, а часом і дорожче золота.

Ми очікуємо, що в нас посівна площа буде на рівні 595 тис га, що буде на 8 тис гектарів більше, ніж у 19 році .

Для цукрових буряків є така тенденція, як скорочення посівних площ. В нас є підстави розраховувати, що посіємо цукровий буряк на рівні минулого року: 9,5 тисяч гектарів , що забезпечить потребу області в цукрі.

Тож наразі аграрії готуються до посіву інших культур – сої, соняшника та овочевої групи. Великі надії покладають на погоду. Сподіваються, що незабором в регіоні пройдуть дощі, що збільшить шанси на вдалий урожай. Посівна без карантину.

 

" " " "