Посівна у розпалі: на Хмельниччині вже сіють соняшник

1930

Посівна у розпалі: на Хмельниччині вже сіють соняшник. Зізнаються, роблять це свідомо раніше, не чекаючи на тепло, аби не втратити вологу. Переконують, це – основа гарного урожаю. Наразі у Хмельницькому кластері групи компаній VITAGRO, а це– лише один із п’яти, засіяли близько 500 гектарів соняшнику. Наразі роботи ведуться на полях села Москалівка.

Техніка на полях – аграрії у роботі. Попри холодну погоду та загальнодержавний карантин, посівна у розпалі.

Волога – запорука хорошого урожаю, кажуть аграрії. Додають, якщо раніше поля Хмельниччини від її браку геть не страждали, наразі проблеми є. Погода змінюється, а, отже, варто змінювати й підходи.

Хмельницький кластер на посівній – лише четвертий день. За цей час вдалося засіяти близько 500 гектарів соняшнику. За планом їх має бути 4 тисячі. Строк завершення робіт намічають до 8 квітня. Головний агроном кластеру переконує, тижня має вистачити. Додає, наразі забезпечені всім необхідним – і мінеральними добривами, і гербіцидами, і насінням, і пальним, і надсучасною технікою закордонного виробництва. Ось цей агрегат, до прикладу, може сіяти до 150 гектарів за добу.

Аграрії кажуть, роблять усе для того, аби Україна та українці були із хлібом. По завершенню посівної соняшника, темпів збавляти не збираються.

" " " "