Вижити в умовах карантину. Бізнес Хмельницького змінюється, аби втриматися на плаву

3347

Ось вже 16 днів, як у місті закрили заклади харчування, торговельні центри та магазини, окрім продуктових. Тож, чимало людей залишилися тимчасово без роботи.  А ті, хто продовжує працювати, шукають доступні варіанти, аби зберегти прибутки і залишатися в межах закону. Як працює бізнес по-новому?

Усе на виніс. Понад два тижні у Хмельницькому діє карантин. За його умовами ресторани і кав’ярнізакрили. Щоправда, заборона не стосується закладів, які здатні виготовляти свою продукцію на виніс. Тепер, зайшовши до невеличкої кав’ярні, ви не зустрінете натовп відвідувачів. До прикладу, ось цей заклад на вулиці Подільській продовжує працювати. Тут повністю змінили свій підхід до роботи. У кав’ярні залишився один працівник. Зменшилися і кількість страв, які готують на замовлення.

Покупці замовляють усе телефоном, а кур’єр його доставляє. Таким чином вдалося мінімізувати кількість можливих контактів. А от попити каву можна лише на вулиці. Додатково відвідувачам пропонують різноманітні засоби індивідуального захисту.

Додають, нині обслуговують лише тих, хто у масці. До цієї життєвої необхідності покупці звикли не одразу.

А в цій кав’ярні раніше було гамірно і людно. Нині на вході усіх зустрічає адміністратор. Оформляє замовлення і просить зачекати. Кур’єрська доставка для закладу – неновина. Тож призвичаїтися до умов сьогодення вдалося швидко.

На одну зімну виходить чотири працівники. Цього достатньо для обслуговування усіх замовлень.

 

" " " "