Уряд запроваджує більш жорсткі вимоги щодо карантину

Рішення прийняли, зважаючи на щоденне зростання кількості хворих на COVID-19

2047

Уряд посилює  заходи безпеки для боротьби з поширенням коронавірусу на Україні. Про це повідомляють у Хмельницькій обласній державній адміністрації.

Нові обмеження стосуватимуться транспорту, самоізоляції та обсервації. Таке рішення сьогодні прийняли з ініціативи Міністра охорони здоров’я Максима Степанова на засіданні Кабінету Міністрів. Але запропоновані зміни допрацюють ще завтра.

«З метою унеможливлення поширення коронавірусної хвороби пропонується запровадити ефективну комбінацію профілактичних немедикаментозних заходів, серед яких: домашня ізоляція, соціальне дистанціювання осіб віком старших 60 років, обмеження відвідування парків та зон відпочинку та інше», – зауважив на засіданні Уряду  Максим Степанов.

Отже, під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 року на всій території України, серед внесених нових змін від сьогодні діятиме заборона на:

– перебування в громадських місцях без одягнутої маски чи респіратора;

– переміщення групою осіб більше,  ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;

– перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;

– відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;

– відвідування спортивних та дитячих майданчиків;

– проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

Всі інші нововведення опрацюють,  враховуючи пропозиції  Уповноваженого ВРУ  з прав людини Людмили Денісової та профільних міністерств та відомств.

" " " "