Послуги та сервіси на хмельницькому MyCity

840

Послуги та сервіси в одному місці… У Хмельницькому працюють над порталом MyCity. Він має об’єднати, якщо не всі, то переважну частину комунальних та державних послуг в особистому кабінеті хмельничанина. Із цим проектом його творці Агенція розвитку Хмельницького та Інфоцентр, звернулися на всеукраїнський конкурс OpenDataChallengе. Там із майже двох сотень старт-апів пробилися у п’ятнадцятку, та перемоги нашим, на жаль, не віддали.

Прототипом порталу послугували такі ж європейські платформи. Їхній досвід адаптували до наших умов й почали працювати над цим масштабним проектом ще півроку тому. Роблять це, аби спростити життя звичайним хмельничанам. Демонструють на прикладі уявної Насті: мами, бізнесменки та громадської активістки.

Фактично MyCity поєднає в собі послуги ЦНАПу із усіма управліннями міськради. Крім того, тут будуть реєстри відкритих даних, дев’ять з яких презентували минулого тижня. Впринципі платформа відкрита до будь-яких додатків: електронної медкартки  чи квитка для громадського транспорту.

Аби скористатися усіма цими благами цивілізації треба буде створити особистий кабінет. Для цього передбачають кілька способів верифікації.

Спочатку портал запрацює на сайті – приблизно за півроку. Тоді розроблять мобільний додаток, аби MyCity було зажди поруч.

Та це не дешеве задоволення: на все про все потрібно більш як чотири мільйони гривень. Левова частка – закупівля комп’ютерного обладнання, ще частина – веб-дизайн.

 

" " " "