Постріл та смерть дитини. Хмельницький долучився до акції “Безкарність вбиває”

790

Близько сотні людей, дитячі іграшки, збір підписів та вимога відставки. Під стінами головного управління Національної поліції у Хмельницькій області відбулася всеукраїнська акція “Безкарність вбиває”. Нагадаємо, суспільство обурила подія в Переяславі-Хмельницькому. Двоє поліцейських розважалися, стріляючи по банках. Після одного з пострілів куля влучила в дитину. Хлопчик згодом помер у лікарні.

Безліч диму, дитячі іграшки та вимога відставки Міністра. Саме так пройшла всеукраїнська акція під назвою “Безкарність вбиває” у Хмельницькому. Близько сотні людей зібралися  під стінами головного управління Національної поліції у Хмельницькій області через жахливе вбивства Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Трагедія відбулася 31 травня. Очевидці стверджують, п’яні поліцейські стріляли по банках, а поцілили з пістолета в голову п’ятирічному хлопчику. Після тривалої боротьби лікарі визнали, що травма дитини несумісна з життям. 3 червня Кирило помер.

Після закликів про відставку Міністра внутрішніх справ Авакова, надписів на тротуарі “тут вбивають дітей” та димових шашок, до громадськості вийшов начальник поліції області Василь Віконський.

У керівника поліції краю активісти хотіли почути особисту думку щодо вбивства дитини та відповідальності для Міністра.

Пан Віконський намагався почути кожного та погодився – активісти мають право так реагувати на цю подію. А накази Міністра він і далі буде виконувати, якщо вони, звісно, не носитимуть злочинного характеру.

Тим часом у міській раді розглядають можливість скликання позачергової сесії. Обранці збирають підписи хмельничан і своїм рішенням хочуть звернутися до Президента, аби той позбавив Авакова міністерського крісла.

" " " "