Потужний регіон  – заможні люди

468

Потужний регіон  – заможні люди. У Хмельницькому зустрілись представники місцевої влади та голови громад. Говорили про успіхи після об’єднання, співпрацю із державою та розподіл повноважень. До дискусії долучились і представники Асоціації ОТГ.

60 громад Хмельниччини – в усіх різна історія розвитку та площа територій. Та кожна з них прагне бути самодостатньою та зміцнювати добробут своїх жителів. У будинку рад відбулась зустріч голів громад , керівництва області та представників асоціації ОТГ.

Саме зараз громадам важливо відстояти своє право на самостійність та домогтися від держави підтримки.

Аби співпраця між органами місцевого самоврядування  та громадами проходила ефективніше – вкрай потрібна налагоджена комунікація .За пропозицією обласної ради Віолети Лабазюк, до штату в громадах рекомендують залучити таких фахівців як проєктний менеджер.

Також ефективніше має плануватись робота у сільськогосподарському сегменті. Адже агробізнес є одним з основним  наповнювачем бюджету громад області.

У підсумку усі учасники зустрічі зійшлися на тому, що в умовах обмеженого фінансового ресурсу потрібне чітке бачення результатів. А частина громад досі не мають власних стратегій розвитку.

 

 

 

" " " "