Повалені дерева та більше 2-х сотень населених пунктів без електроенергії: на Хмельниччині вирувала негода.

1447

У ніч з 17 на 18 вересня територією західної України прокотилась негода яка супроводжувалась сильними поривами вітру, градом та шквалами. Через негоду постраждало 223 населених пункти у 16 районах області.

223 населених пункти залишились без енергопостачання, пошкоджено будівлі 12-ти шкіл, 2-х дитячих садочків та 145-ти житлових будинків. Все це наслідки буревію, що пройшовся Хмельниччиною в ніч з 17 на 18 вересня.

Силами оперативно-рятувальних підрозділів області проведені роботи із розчистки 46 повалених дерев, що перекривали рух автотранспорту на дорогах Хмельницької області. В обласному центрі на вулиці Чорновола дерево впало і порвало тролейбусну лінію та перегородило усі смуги руху автомобілів. На Довженка також два дерева перегородили рух транспорту в двох місцях. Крім того, повалені дерева заблокували проїзд дорогою державного значення Стрий – Знам’янка.

Негода вирувала не у всій області. Ба більше – навіть у різних мікрорайонах міста погода була не однаковою. Десь вітром зносило дахи, а десь ледь накрапав дощ. Не пощастило в цей вечір мешканцям міста Городок. 17 вересня там із сольним концертом виступала співачка Злата Огнєвіч. Під час виступу артистки, який проходив на відкритому майданчику, піднявся дуже сильний вітер. Сценічні конструкції почали тріщати по швах і падати. Буревій зніс дах сцени. А через кілька секунд в місті відключили світло і співачці довелося завчасно закінчити свій концерт.

Загалом до ліквідації наслідків негоди було залучено 16 одиниць спецтехніки та 54 бійця Служби порятунку Хмельниччини. Працівники селищних та сільських рад організовано подвірний обхід для уточнення даних щодо пошкоджених будівель та наданих збитків. Роботи із усунення наслідків буревію тривають.

 

" " " "