Позачергова сесія обласної ради внесла зміни у план формування тергромад області.

1105

10 ОТГ змінили свої межі, ще дві – зупинили процес створення. Позачергова сесія обласної ради  вирішила  призупинити формування двох тер громад – КрупЕцької та БаламУтівської. Поки ж перші вибори призначені  вже в семи громадах – ще 5 чекають рішення  ЦВК на грудень.

Лише одне питання  порядку денного викликало чимало дискусій в обранців. Адже стосувалось воно формуванню нових громад. Вже наприкінці жовтня 7 громад очікують вибори.

Створення Олешинської та  Солобковецької ОТГ   обласні депутати своїм голосуванням схвалили. А от  перспективу появи  Крупецької та Баламутівської поки вирішили розглянути додатково, адже частина населених пунктів не згодні з таким рішенням.

Тим часом кінець бюджетного року стимулює громади до гуртування, адже субвенції на розвиток отримають лише ті, хто поспішить. Згідно перспективного плану, в області має бути створено 44 тергромади, тож вже в 2018-му – об’єднуватимуть за залишковим принципом.

У верхівці влади неодноразово наголошували на добровільності, тож лише тих, хто хоче та готовий об’єднатися  підтримають в сесійній залі. Хоча  голова ради не заперечує – раціональне зерно у формуванні громад має бути.

Для формування нової громади важливо не лише добровільність. А й фінансова самодостатність. Тож нові утворення стимулюватимуть не лише використовувати дотації, а й заробляти самостійно.

 

" " " "