Пожежа хлібного поля на Хмельниччині: пшениця спалахнула від однієї іскри

Поле загорілось від несправного комбайна

1816

На Хмельниччині вчора, 24 липня, палало хлібне поле поблизу села Велике Залісся Кам’янець-Подільського району.  “Хлібний патруль” із правоохоронців та працівників ДСНС, який наглядав за місцями збору врожаю, помітив густий дим, що здіймався над полем, йдеться у повідомленні прес-служби обласної ДСНС.

“Не зволікаючи, до місця пожежі було направлено два чергових відділення  5 Державної пожежно-рятувальної частини. Додатково було залучено місцеву пожежну команду с. Гуменці, оперативно-мобільну групу ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, а також 3 трактори  та бочку з водою з підприємства ТОВ “Гуменецьке”, – інформує прес-служба.

На момент приїзду рятувальників полум’я охопило вже близько 16 гектарів пшеничного поля. Через сильні пориви вітру, вогонь швидко розповсюджувався стиглою пшеницею. Полум’я загрожувало накрити всю територію поля загальною площею 300 гектарів. Усі підрозділи рятувальників спільними силами стали на герць із вогняною стихією. Тракторами розорали захисну смугу, не давши вогню піти далі. Водночас гасили полум’я на тій пшениці, яка вже палала.

Читайте  також: Пожежа нафтобази в Ярмолинцях: масштаби лиха могли бути значно більшими

Таким чином, спільними зусиллями  людям вдалося врятувати 284 гектари дозрілого хлібного поля. Якби не вчасна реакція, то згоріли б усі 300 гектарів.

Загоряння сталося від несправного комбайна, що працював на полі. За словами комбайнера, під час роботи машини утворилася іскра, яка перекинулась на стерню, і далі вітер за лічені миті переніс вогонь на пшеничне поле.

" " " "