Пожежа в гуртожитку у Кам’янці-Подільському: вогонь перерізав вихід студенту

Щоб врятувати юнака, пожежникам довелося діяти оперативно і безпомилково

1504

Вчора, 1 грудня, загорілось помешкання у студентському гуртожитку  № 4 Кам’янець-Подільського національного університету імені Огієнка, розташованому на вулиці Драй Хмари. О 15.24 зателефонували на службу порятунку та повідомили, що горить приміщення на сьомому поверсі цієї будівлі. За вказаною адресою відразу вирушили  три автоцистерни та автодрабина.  Загалом на пожежу в гуртожитку відправили 15-х рятувальників, йдеться у повідомленні прес-служби обласного управління ДСНС.

Прибувши на місце події, рятувальники з’ясували, що пожежа встигла поширитись на площу у 12 квадратних метрів. Через сильне задимлення приміщенні, 19-річний студень опинився відрізаним від виходу і не міг самотужки вибратися зі своєї кімнати.

Читайте також: У Хмельницькому рятувальники допомогли чоловіку, що просив про допомогу із замкненої квартири

Пожежникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. Діставшись кімнати зі студентом, вони вивели юнака на свіже повітря. На щастя, хлопець був  живий на неушкоджений. Тим часом інші рятувальники стали на двобій з вогнем і не дали йому розповзтись на сусідні приміщення.

Буквально за лічені хвилини, о 15.32, пожежа була локалізована, а вже до 15.35 її ліквідували. Ймовірною причиною займання вважають коротке замикання електромережі.

" " " "