Пожежі на Хмельниччині за минулу добу: сім типових загорянь та одне загадкове

Із настанням холодного сезону в області зросла кількість пожеж у приватному секторі

1444

На Хмельниччині відчутно побільшало пожеж у приватному секторі. Горять допоміжні споруди і житлові будинки. Це, насамперед, пов’язано із початком опалювального сезону, який завжди виявляє вади при будівництві печей та прокладанні електропроводки. Адже із початком холодів зростає навантаження на електромережу, і подекуди через це вона починає іскрити.

За добу, що минула, в нашій області пожежникам довелося вісім разів виїжджати на виклики. У семи випадках пожежі виникли в житловому секторі. Через несправну електромережу загорілись будинки у селі Великий Чернятин Старокостянтинівського району та в приватному секторі на Орининському шосе у  Кам’янці-Подільському.

Із нез’ясованих поки що причин палали житлові споруди у Шепетівці, а також у селах Смотрич Кам’янець-Подільського та Ямпільчик Чемеровецького районів.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському дружина викликала рятувальників, бо не могла дістатися чоловіка: що трапилось

У селі Шибено Теофіпольського району спалахнула приватна лазня. Рятувальники припускають, що це могло статися через помилку, допущену при монтажі печі.

Ще одна, найзагадковіша, пожежа трапилась у Кам’янці-Подільському на вулиці Огієнка. Там, з якоїсь причини, спалахнуло дерево. Пожежники, що прибули на виклик, зуміли його швидко погасити і не дати вогню перекинутись на будівлі, що стояли поряд. Причина загоряння дерева невідома.

А найбільше клопоту завдала вогнеборцям пожежа, що сталась у селі Масівці, розташованому неподалік від Хмельницького. Там на великій території загорілось торфове родовище. На момент приїзду рятувальників уже тліло близько трьох гектарів. На підмогу надзвичайникам, які примчали з обласного центру, була залучена місцева пожежна команда із Масівець. Боротьба з пожежею тривала майже п’ять годин, але зрештою люди, таки, здолали стихію.

На щастя, в усіх випадках ніхто не постраждав.

" " " "