Працівники дошкільної освіти відзначають цього тижня професійне свято

1383

Цього тижня відзначають Всеукраїнський День вихователя та всіх дошкільних працівників. Свято має за мету привернути увагу до дошкільних навчальних закладів, їх працівників і до дошкілля в цілому.

День працівників дошкільної освіти – свято відносно нове. Цьогоріч, відзначали його з розмахом. Діти, батьки та й самі винуватці свята – вихователі – зібрались на центральному стадіоні міста. Там показали чим займаються із вихованцями у садочках та провели невеличкий парад дошкільнят.

Ідея цього свята – допомогти суспільству звернути більше уваги на дошкільне дитинство і на дитячий садок.

Вихователі – це люди, які мають неабияку любов до дітей та своєї справи. Подальша доля кожної маленької людини в певній мірі залежить від мудрості та навичок вихователя. Самі ж працівники дошкільної освіти кажуть, головне у їх роботі – любов до дітей.

Педагоги переконані, бажання бути вихователем закладено чи не на генному рівні. І не зважаючи на труднощі професії, мають найбільшу винагороду.

Сподіваються дошкільні педагоги на те, що й на них звертатимуть необхідну увагу на державному рівні. Адже часто вихователі працюють практично на самому ентузіазмі.

Вихователі допомагають дошкільнятам пізнавати секрети навколишнього світу, вони закладають фундамент, який служить опорою і основою в подальшому житті. Більше частину часу дітлахи проводять саме з вихователями і нині у святковий день дарують їм свої теплі слова та побажання.

" " " "