Право на землю: як розвивати громади за рахунок земельних ресурсів

862

 Право на землю. Як розвивати громади за рахунок земельних ресурсів, у Хмельницькому розповідали столичні експерти. Привабити інвестиції можна за допомогою альтернативної енергетики та зрошувального землеробства. Чи реально поповнити місцеві бюджети в такий спосіб?

Як ефективно використовувати земельні ресурси та залучати при цьому інвестиції. Про це у Хмельницькому розповідали експерти з Києва. Зазначають, донедавна в  законодавстві було дві суттєвих прогалини. Одна стосувалася земель, власники яких померли і не залишили спадкоємців. Інша – щодо земель колективної власності.

Загалом, за останні роки система управління земельними ресурсами зазнала змін. Серед інших називають впровадження електронних сервісів держгеокадастру. Крім того, в Україні незабаром запрацює новий механізм інвентаризації.

Ці нововведення, насамперед, мають дати можливість громадам ефективно та прозоро користуватися землею.

 А ще – це майданчик для використання альтернативної енергетики. До слова, як заробляти на сонці вже знають у Війтовецькій ОТГ.

 Втім, законодавство ще потрібно доопрацювати. Головною проблемою на місцях досі залишається використання ресурсів, які знаходяться поза межами населених пунктів.

 Ще одне питання на порядку денному – протидія рейдерству. Відповідний проект нині чекає на голосування у Верховній Раді.

" " " "