Правосуддя: далекобійник із Хмельниччини відсидів рік у туркменській колоній та ще залишився винен півмільйона гривень

Суд на Хмельниччині ухвалив жорсткий вирок щодо водія-далекобійника, в якого за кордоном конфіскували вантажівку

1184

Справу за позовом одного з хмельницьких ТОВ до колишнього найманого працівника розглядали у Віньковецькому районному суді, розповідає прес-служба обласного апеляційного суду.

Йдеться про випадок, який стався ще у 2015 році. У той, злощасний для водія, рік він влаштувався на роботу у ТОВ, що займається вантажними перевезеннями. Під час працевлаштування він підписав з підприємством договір  про повну індивідуальну матеріальну відповідальність. У грудні того ж року далекобійника з автомобілем затримали під час проходження митного контролю в Туркменістані. Виявляється, водій віз у своїй вантажіві контрабандний товар. Українця заарештували, а на його вантажівку наклали арешт.

Читайте також: ДТП на Хмельниччині: жінка в реанімаціі, ще дві – у травматології

Через півроку там, у Туркменістані, відбувся суд, і водія засудили до річного позбавлення волі у туркменській колонії загального режиму. А транспортний засіб, яким він керував, конфіскували у власність держави.

Відбувши покарання, чоловік повернувся на Хмельниччину та звільнився з підприємства за угодою сторін. Але на тому історія його митарств не скінчилася. Колишній роботодавець подав на нього позов щодо відшкодування вартості вантажівки, яку в нього конфіскували у Туркменії.

Розглянувши це позов, Віньквецький районний суд дійшов висновку, що чоловік має відшкодувати підприємству, на якому він мав необережність працювати, 539 482 гривні.

Відповідно до статті 1166 Цивільного кодексу України, шкода, заподіяна майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала. Особа, яка завдала шкоди, звільняється від її відшкодування, якщо вона доведе, що шкода завдана не з її вини.

Залишається відкритим питання: хто відправив у рейс водія з контрабандним товаром? Чи перевозив він контрабанду за вказівкою свого керівництва, чи займався “самодіяльністю”?

" " " "