ПРЕДСТАВНИКИ КУЯВСЬКО – ПОМОРСЬКОГО ВОЄВОДСТВА ЗАВІТАЛИ НА ХМЕЛЬНИЧЧИНУ

245

Ті, хто не залишили в біді. З робочим візитом на Хмельниччину завітали представники Куявсько – Поморського воєводства. З перших днів війни польські друзі стали волонтерами, які чи не щотижня дбали про забезпечення Хмельниччини провізією та усім необхідним. І саме з Куявсько-Поморського воєводства прибували перші вантажі у вигляді десятків тон найрізноманітнішої гуманітарної допомоги.

Уся допомога успішно розподілялася між переселенцями, частина відправлялася на передову, та в області, на території яких, велись активні бойові дії. Допомогу від воєводства свого часу отримали і надзвичайники у вигляді сучасних тепловідбивних костюмів, для гасіння наслідків ракетних атак.

Допомагати Україні на шляху до перемоги це обов’язок кожного, наголошує маршалок Куявсько – Поморського воєводства Пьотр Цалбецкі, адже зараз українці стоять не тільки за свою державу, а й за всю Європу.

Куявсько- поморське воєводство підтримує Україну не тільки гуманітарною допомогою. Тисячі біженців знайшли, і продовжують знаходити свій прихисток саме в межах воєводства.

Під час розмови маршалок Куявсько Поморського воєводства запросив голову обласної ради та заступника обласної військової адміністрації до Польщі, аби обговорити процес відновлення України після перемоги.

Окрім цього українська сторона отримала пропозицію для оздоровлення українських дітей в межах воєводства.

Незважаючи на війну Хмельниччина разом з дрібними, великими та релокованими із зон бойових дій підприємцями, працює для покращення української економіки. Цей фактор свідчить про те, що регіон продовжує розвиватися попри все.

Інвестувати польських друзів в область, яка незважаючи на війну продовжує підтримувати не тільки військових та переселенців, а й українську економіку, закликала голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк

На завершення зустрічі, на знак подяки за підтримку, та внесок в перемогу, хмельницькі посадовців відзначили польських партнерів грамотами. Попереду у сторін чимало планів, всі присутні вірять – плідна, польсько-українська співпраця триватиме не один рік.

" " " "