Прем’єр-міністр Денис Шмигаль завітав на Хмельниччину

1236

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль завітав на Хмельниччину. Свій візит він розпочав з села Давидківці. Там презентували новозбудований дитячий садочок. Він потрапив до президентської програми «Велике будівництво». Також керівник уряду ознайомився із навчальним процесом вищого професійного училища №25.

На Хмельничанину завітав прем’єр-міністр УкраїниДенис Шмигель. Свій візит він розпочав з села Давидківці. Саме там нещодавно завершили будівництво дитячого садочка «Теремок». Цей об’єкт реалізовувався завдяки президентській програмі «Велике будівництво».

Старий ДНЗ був збудований ще у 1956 році. Спочатку дітей набирали тільки в одну групу. Коли селище розрослося – у приміщеннях стало тісно. Дітки були змушенні харчуватися, спати та їсти в одній залі. Відтак, будівництво нового дитячого садочка було вкрай необхідне. Нині для жителів села та діток створили максимально комфортні умови для виховання. Там розташовано 4 різновікові групи. Загальна потужність – 80 дошкільнят. Вже зарахували 75. Серед щасливих мам – Катерина Біленька. Її синочок вже за кілька тижнів переступить поріг освітянської домівки.

Череззбільшення навчальних груп виникла потреба унових фахівцях.

Переважна більшість коштів на будівництво  була виділена із державного бюджету.

Також в області продовжують реалізувати ще кілька освітянських об’єктів.

В рамках робочого візиту прем’єрзавітав й у вище професійне училище №25. Цей навчальний заклад зацікавивпосадовцявпровадженою дуальною формою навчання. Саме цей напрямок нині найперспективніший для технічних спеціальностей. Адже молоді фахівці ще навчаючись мають можливість працювати на місцевих виробництвах. Зі своїми пропозиціями звернулися представники шкільного самоврядування. Нині їх хвилює критично низький рівень стипендії – близько пів тисячі гривень.

" " " "