У Хмельницькому судитимуть за великі хабарі полковника ЗСУ

Суд над військовим посадовцем відбудеться вже незабаром

1794

У Хмельницькому впіймали на хабарництві полковника ЗСУ. Наразі досудове розслідування вже завершено, тож незабаром відбудеться суд. Про це повідомляє інтернет-видання “Є”.

У Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції повідомляють, що затриманого начальника одного з відділів структурного підрозділу міністерства оборони України у Хмельницькому підозрюють в одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 120 тисяч гривень.

Полковника впіймали на гарячому ще у грудні 2019 року, і тільки зараз правоохоронці відрапортували про завершення досудового розслідування. Згідно отриманої інформації був встановлений факт отримання посадовцем 80 тисяч гривень “відкату” від директора однієї з комерційних структур. За ці кошти полковник забезпечив директору перемогу в тендері на постачання газу для об’єктів МОУ в обласному центрі на період з 2019 по 2020 рік.

Разом з тим, військовослужбовець отримав ще один хабар у розмірі 40 тисяч гривень за вирішення питання щодо ухилення від призову на строкову військову службу одного з призовників.

Читайте також: Хабар у військкоматі: у Хмельницькому впіймали чергового посадовця

Керівникові відділу, тепер уже колишньому, інкримінують вчинення низки злочинів – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, зловживання впливом, а директорові товариства – за частиною 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

" " " "