Президент зібрав регіони на масштабну нараду в столиці аби підсумувати рік

953

 Взяти відповідальність на себе і працювати так, щоби українці бачили результати роботи –  і знайти ідеї на майбутнє.

Від місцевих голів до міністрів і президента – в столичному виставковому центрі зібралися півтори тисячі державних управлінців.

  Першим слово бере Президент. Найгарячіше питання на його думку – соціальний захист населення. Місцевих управлінців глава держави закликає активізувати видачу субсидій, а депутатам погрожує – всупереч своїм звичайним принципам заблокує антисоціальний бюджет.

 Окрема увага від глави держави – псевдо борцям із високими тарифами. Петро Порошенко озвучує цифри уряду – за час прем’єрства Тимошенко держборг зріс на 23 мільярди доларів, і тоді ж – з’явилося зобов’язання підняти тарифи. Уряд Азарова зростив ці цифри ще на 32 мільярди. Тому на рік наступний – країна матиме пікові виплати за попередніми боргами.

  Залучатимуть інвестиції і перетворюватимуть їх на реальні доходи громадян – вже місцеві чиновники. За планами Президента децентралізацію в повному розквіті українці побачать до 2020 го – тоді мають відбутися місцеві вибори, і тоді ж – на бачення Порошенка – об’єднані тергромади покриватимуть вже всю територію України. А відтак – всі області, міста і села максимально широко розпоряджатимуться своїми бюджетами. Але ж і максимально суворо відповідатимуть перед виборцями за їхнє освоєння.

 Не мають отримати реваншу і проросійські сили в Україні, бо це обернеться тисячами загиблих – з різкою заявою до учасників регіональної ради звернулася представниця України в Мінському переговорному процесі Ірина Геращенко.

 З’явилися за цей час і справжні символи свободи – усі учасники Ради регіонального розвитку привітали з днем народження Героя України генерал-майора Ігоря Гордійчука, що у 2014му вивів свій загін з-під вогню терористів і одним з перших взяв вершину Савур-Могила. Президент особисто потиснув руку офіцеру.

 Нині перед Україною – сотні амбітних завдань, підсумував глава держави. І більшість з них почнуть давати результати лише за кілька років. Проте, детальні і обґрунтовані плани розвитку мають бути у кожного регіону вже зараз. І найкращий час для пошуку нових ідей і обміну досвідом – саме під час масштабних зустрічей управлінців.

" " " "