Прикордонники України змагалися у рукопашному бою

1399

Удари руками та ногами, техніка боротьби, больові та задушливі прийоми. У Хмельницькому прикордонники зі всієї країни змагалися у рукопашному бою. Чемпіонат Держприкордонслужби проходив у два тури. Учора, у перший день змагань відбулися кваліфікаційні поєдинки, де спортсмени демонстрували техніку бою зі зброєю та без. А ось сьогодні бійці виступали у «повному» контакті.

Вже не вперше Національна академія зіштовхує лобами прикордонників зі всієї країни, щоправда виключно у рукопашному бою. У Хмельницькому Чемпіонат України з цього виду спорту проходить у два тури. Перший це – кваліфікаційні поєдинки, де стражі кордону демонструють техніку бою зі зброєю та без, другий – спаринг у «повному» контакті. Саме в останньому Євгеній Хотінь відчуває себе, мов риба у воді.

Насправді Жені тут немає рівних, адже з-поміж сотні присутніх бійців він – єдиний, хто отримав спортивне звання майстра спорту міжнародного класу з рукопашного бою. Було це нелегко, зізнається прикордонник, і додає, – до зірок шлях завжди тернистий.

Окрім Євгенія, спортивні звання отримали ще п’ять бійців, а підполковник Андрій Неділько – «Заслуженого тренера України з універсального бою». Щодо бійцівської частини турніру, то участь у ньому взяли більше сотні спортсменів з різних областей. Фактично така їх кількість позитивно відрізняє цьогорічний чемпіонат від минулорічного.

Самі ж судді обслуговують бої прикордонників не вперше. А відтак запевняють, цьогорічний турнір на порядок вище попередніх.

Стражів кордону готує академія, у тому числі гартує здоровий спортивний дух прикордонників. А ось створити належні умови для їх тренувань допомагають міські посадовці.

А це, переконані чиновники, позитивно вплине на підготовку прикордонників, котрі боронитимуть кордони держави. Щодо переможців цього чемпіонату – їх нагороджуватимуть завтра, 14-го березня.

 

" " " "