Продавці дубівського ринку перекрили дорогу у знак незгоди із новими правилами торгівлі

1016

Продавці дубівського ринку перекрили дорогу у знак незгоди із новими правилами торгівлі. Кажуть, їх ввели не так давно. Близько трьох днів тому на оптовий зробили платний заїзд і категорично заборонили торгувати вроздріб. Протестувальники кажуть, відповідно до нововведень за продаж кілограму овочів чи фруктів матимуть штраф – у 500 гривень. Додають, таким чином адміністрація ринку намагається їх примусити купувати собі місця у нових кіосках – там обмежень не передбачено. Продавці бідкаються, дозволити собі таку розкіш не можуть – ціни захмарні. Про це, переконують, казали та неодноразово скаржилися директорові, утім, той їх не чує. В зв’язку із цим і вирішили виступити з загальною протестною акцією.

Ось цей пан – постійний покупець на ринку. Каже, зазвичай на територію заїздить без проблем, адже має пільги. Сьогодні стоїть за шлагбаумом, бо за заїзд вимагають гроші.

Віднедавна при в’їзді на ринок красується ось така вивіска платять усі. А на сторожці охоронця – розцінки. Чоловік каже, їх сам не вигадав, це – рішення керівництва.

Легковик – 20 гривень, мікроавтобус – 30, вантажівка до 10 тон – 50, а понад – 100 гривень.

До речі, вона – не єдина. Люди кажуть, найбільший головний біль після нововведень – це штраф за торгівлю вроздріб. Переконують, він – незаконний, адже, яка кому різниця яким чином вони реалізовують свій товар.

Переконують, штраф за торгівлю вроздріб – це спроба керівництва ринку змусити людей купувати нові торгові місця – кіоски, котрі почали зводити не так давно.

Продавці ринку переконують, все це – пряме порушення загальноприйнятих правил торгівлі.

За те, що озвучив свою позицію дирекції, каже пан Володимир, – його попросили з речами на вихід. Звільнити територію, кажуть люди, керівництво ринку пропонує кожному незгодному. Додають, терпіти це стало не сила, тому і перекрили вулицю. Хочуть, аби влада міста вплинула на власника і повернула все не круги своя. В управлінні торгівлі кажуть, впливу на приватників, на жаль, не мають, адже такі їхні рішення це – внутрішньогосподарська діяльність. Брати за проїзд в пільговиків закон, до прикладу, не забороняє.

А, от, зі штрафом за торгівлю вроздріб, кажуть в управлінні, можуть бути питання.

Поспілкуватися із дирекцією нам так і не довелося. Ось цей чоловік, котрий відрекомендувався представником власника, пояснив – на телебачення часу немає і рекомендував направити офіційні інформаційні запити.

Власне, документи ми обов’язково підготуєм й чекатимем відповіді. Можливо нам її таки нададуть, адже до людей, протягом кількох годин так і ніхто не вийшов. Тож, далі буде.

" " " "