Імунопрофілактика  – кращий спосіб запобігти епідеміям. В країні завершуються громадські обговорення на тему вакцинації.

885

Епідемія кору нажахала українців та змусила задуматися про щеплення. Головними противниками профілактичних ін’єкцій  зазвичай стають батьки. Україна є аутсайдером із вакцинацій, повідомляє МОЗ. Тож на державному рівні стартували громадські обговорення  стратегії імупрофілактики. Залучили до роздумів і хмельничан – зустріч із столичними посадовцями відбулась у форматі відео конференції.

Імунізація – один із головних напрямків охорони громадського здоров’я. Для того, щоб покращити імунопрофілактику  в державі, потрібно зміцнити імідж лікаря, переконані в Центрі громадського здоров’я. Аби зменшити смертність, потрібно переглянути перелік заходів у випадку спалаху небезпечних хвороб, таких як поліомієліт, кір та правець. Саме тому у стратегії  медичного відомства пропишуть новітні практики та побажання, що були запропоновані під час громадських обговорень. Окремим пунктом стане прозора закупівля та використання вакцини, а також можливість проводити щеплення у приватних медичних закладах.

Як переконують у Центрі громадського здоров’я, потрібно зацікавити лікаря у тому, аби він  ефективніше проводив вакцинацію. Саме від таких показників залежатиме його заробітна плата. Зараз МОЗ напрацьовує європейські практики, аби згодом застосувати їх до українських медиків.

За повідомленням МОЗ минулого року вперше за десятиріччя охоплення дітей щепленням проти кору склала 90 відсотків. Це дозволяє сформувати колективний імунітет та зупинити поширення хвороби.

" " " "